“Ik krijg energie van mijn werk wanneer ik mensen in beweging krijg;
in de richting van een nieuwe uitdaging, in de richting van datgene waar hun hart ligt”.

Professionele begeleiding

Als initiator van PMRuiter Coaching verzorg ik de professionele begeleiding tijdens alle training, coaching, en bemiddeling. Ik werk bijna dertig jaar als trainer en coach en ik houd nog altijd van mijn vak. Woorden die kenmerkend zijn voor mijn aanpak: enthousiast, confronterend, betrokken, intuïtief, eerlijk, gestructureerd, doel- en resultaatgericht .

Met ruim twintig jaar ervaring in de inkoopbranche ken ik de vraagstukken van inkoopprofessionals als geen ander. Dat neemt niet weg dat ik ook met veel plezier en succes in andere settings werk.

Vanuit verschillende functies heb ik me altijd gericht op ontwikkelmogelijkheden van professionals. Ik heb ervaring in zowel commerciële dienstverlening, non-profit organisaties, management– en adviesfuncties. Dit bracht mij inzicht in uiteenlopende vraagstukken en maakt dat ik aansluiting vind in alle lagen van een organisatie.

Kracht

Mijn kracht ligt in het neerzetten van een dynamische en veilige sfeer waarin ruimte bestaat om oprechte eigen keuzes te maken.
Als mediator, trainer en coach ben ik opgeleid met vooral klassieke communicatiemodellen, modellen die gericht zijn op het hoofd en denken. Vanuit NLP en Systemisch Werk gebruik ik daarnaast methodieken die juist het hart en voelen meer aanspreken.

Mijn aanvankelijke angst om NLP en Systemisch Werk binnen de zakelijke context in te zetten bleek gelukkig ongegrond. De combinatie van praktische zakelijkheid en de verbinding met het onbewuste is inmiddels voor veel professionals zeer succesvol gebleken.

What’s in a name?

Regelmatig krijg ik vragen naar de bedoeling van mijn bedrijfsnaam. Ruiter, dat is wel helder, maar die PM? En hoe zit het dan met coaching, want ik ben toch ook trainer en bemiddelaar?

1 september 2010 meldde ik mij vol spanning aan bij de Kamer van Koophandel. Daar bleek dat Ruiter al als bedrijfsnaam in gebruik was. Mijn eigen naam kon ik dus niet voor mijn eigen bedrijf gebruiken! Ik kreeg de praktische tip om mijn voorletters er dan maar aan toe te voegen. Zo ontstond mijn bedrijfsnaam PMRuiter Coaching.

Zelf ben ik inmiddels wel gewend aan de geboortenamen waarmee mijn ouders mij volgens goed katholiek gebruik naar mijn beide oma’s hebben vernoemd: Pieternella en Maria. Eerlijk gezegd ben ik wel gelukkig met de destijds moderne twist om een andere roepnaam voor mij te kiezen: “We noemen haar Els (je)”, zetten mijn ouders liefdevol op het geboortekaartje.

Pas later bleken de formeel afwijkende voorletters niet altijd even handig in de praktijk. Regelmatig moest ik tickets, waardepapieren en diploma’s met daarop de voorletter E laten aanpassen naar mijn formele voorletters. Niet zo gek omdat ik Pieternella Maria in het dagelijkse leven niet gebruik. Daar is wel verandering in gekomen, want ik zie mijn formele voorletters nu elke dag.

Coaching

De verklaring voor het ‘Coaching’ in mijn bedrijfsnaam is vrij simpel. Less is more, dus waarom al je diensten apart vernoemen terwijl de basis toch in coaching ligt? Communicatie-trainingen neigen zo vaak naar het aanreiken van een trukendoos vol methodieken. Ik geloof juist in de kracht van trainingen waarbij je gestimuleerd wordt na te denken over je eigen aanpak en de achterliggende overtuigingen. Pas dan kun je ideeën veranderen en volgt nieuw gedrag vanzelf. Coaching dus, maar dan in een groep, gericht op je sociale vaardigheden.

Ook bij bemiddelingsgesprekken richt ik mij niet op de inhoud van de situatie, maar begeleid ik het communicatieproces tussen partijen. Hierdoor ontstaat de ruimte om keuzes te maken en komen mensen er samen weer uit. Opnieuw coaching.

PMRuiter Coaching dus!

CRKBO_Docent

PMRuiter Coaching is geregistreerd in
het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs
CRKBO.