06 14819439 info@pmruitercoaching.nl

Inkoop

INKOOPBUSINESS IN VERBINDING

Het inkoopvak maakt grote veranderingen door. We zien dat inspectie en controle steeds meer moeten worden losgelaten. Die tendens vraagt ander gedrag van inkoopprofessionals; interactie, vertrouwen, loyaliteit en openheid.

Dat is nog niet zo eenvoudig binnen een inkoopfunctie waarin vaak tegengestelde belangen lijken te spelen.

Het is opvallend dat veel organisaties en professionals zich toch vooral richten op de inhoudelijke kwaliteit van het inkoop vak. Ik denk dat de sleutel om effectief mee te groeien in de ontwikkelingen van het vak meer in een goede dialoog zit.

Dankbaar heb ik gebruik gemaakt van de aansprekende inzichten van Fred Wittmaekers van de InkoopAcademie. InkoopAcademie heeft een verfrissende benadering van Inkoop, waarbij de noodzaak van een business focus, en het emotionaliseren van Inkoop centraal staat.

Het gedachtengoed van de InkoopAcademie sluit daarmee naadloos aan bij dat van PMRuiter Coaching. Inkoopprofessionals worden direct door ons aangesproken: ‘Verander Inkoop, begin bij jezelf!

De training Business in Verbinding heb ik daarom verder ontwikkeld conform de professionele en toegankelijke look & feel van de InkoopAcademie. We reiken tools aan voor verbinding: verbinding met jezelf, verbinding met anderen, en Leiderschap. Met verbinding ontstaat het enthousiasme voor en door de business.

Om effectieve veranderingen te realiseren werken we met diverse generieke methodieken en theorieën die naadloos aansluiten bij de vraagstukken waarmee inkoop worstelt. Daarbij wordt voortdurend aandacht besteed aan de vertaalslag die nodig is voor de praktische toepassing binnen de context van inkoop.

Inkooptraining wordt exclusief door mij onder de vlag van InkoopAcademie aangeboden, zowel voor individuele inschrijvingen als voor incompany-trajecten.

logo