06 14819439 info@pmruitercoaching.nl

Coaching

De ideale professional

De ideale professional bestaat niet, maar er is wel een rol die het beste bij je past, en een omgeving die dat optimaal faciliteert. Coaching helpt je om daar naar op zoek te gaan. Bij coaching staat bewustwording van je persoonlijk handelen centraal. Zodra je weet hoe en waarom je zaken op een bepaalde wijze aanpakt, kun je dat bewust inzetten of juist veranderen.

Coaching is daarmee een perfect loopbaaninstrument. Geen langdurig psychologisch proces vanuit zwakte, maar een doelgerichte bijdrage aan je succesvolle ontwikkeling als professional.

Korte trajecten

Ik werk graag op basis van praktische kortdurende trajecten. Na één bijeenkomst ervaren mensen vaak al een positieve verandering.
Een traject beslaat gemiddeld vijf gesprekken, eens in de twee weken. De tijd tussen de coaching is nodig om zaken te laten ‘landen’. Je leert namelijk niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart.

Mensen die bij mij komen zijn heel verschillend maar kennen één overeenkomst: ze hebben een vraag. Dat kan van alles zijn: “Ik wil een stap maken, maar welke?”, “Hoe kan ik mijn collega’s beter bereiken?”, “Wat voor leidinggevende wil ik zijn?”, “Past de organisatie nog bij mij?”.
Ik hou mensen een spiegel voor, zodat ze zichzelf en hun omgeving beter gaan zien. Daardoor zijn ze in staat om keuzes te maken.

Theorie en praktijk

Coaching vraagt moed. Wie slim is en verder wil zet de moedige stap naar coaching. Veel universitair geschoolde professionals kennen de modellen wel, maar blijven nog hangen in de theorie. De kracht van coaching is de verbinding die je vanuit theoretische kaders maakt met je eigen dagelijkse praktijk.

Manier van werken

Vertrouwen is de belangrijkste succesfactor binnen coaching. Tijdens mijn coaching mag je rekenen op een open en eerlijk optreden, oprechte constructieve, maar ook confronterende feedback. Daarbij streef ik naar de grootst mogelijke deskundigheid en zorgvuldigheid in onze relatie. Ik geef ook mijn grenzen aan wanneer ik je niet verder kan helpen.

Een coachingstraject stellen we in nauw overleg samen op basis van je specifieke leervraag. De kosten worden vooraf vastgesteld, gebaseerd op de benodigde tijdsinvestering.

Voorbeelden

Voorbeeld Teamcoaching

Verbinding met het team, Verbinding met de Business

Organisaties zijn voortdurend in beweging. Om als team energiek mee te gaan in die beweging is het goed om met elkaar stil te staan en balans op te maken. Wat is er allemaal op ons pad gekomen, wat hebben we ermee gedaan? Hebben we mooie stappen kunnen zetten in de richting van organisatiedoelstellingen? Is het ons gelukt om met elkaar in verbinding te blijven? Hebben we een bijdrage geleverd aan datgene waar we waarde aan hechten? Kortom, wat voor team willen wij zijn, wat laten we achter en waar ligt onze focus voor de toekomst?

Tijdens deze coaching krijgt het team verschillende modellen aangereikt die meer inzicht geven in de gebeurtenissen op de werkvloer en de wijze waarop teamleden hier mee omgaan. Daarnaast oefenen we met methodieken die meer grip geven en de samenwerkingsrelaties verbeteren.
De constructieve en gerichte feedback kun je direct in de praktijk gebruiken.

Wat komt er aan bod

Ik help graag om de coachvraag van het team specifiek te krijgen, en stel de inhoud van het programma op maat samen. Je kunt daarbij denken aan een 1- of 2-daagse training met verschillende werkvormen gericht op

 • verdiepende kennismaking
 • identiteit en missie van het team
 • onderlinge verschillen onderweg naar organisatiedoelen
 • samenwerkingsrelaties
 • uitdagingen en teamdoelen voor de toekomst

Na deze coaching heeft het team

 • een groter bewustzijn van de eigen identiteit
 • meer inzicht in de belangrijkste waarden die in het team een rol spelen
 • grotere innerlijke teambalans en onderlinge samenwerking
 • betere verbinding met de werkomgeving
 • een gezamenlijke richting voor de toekomst
 • een mooie teamervaring

Voor wie?

Teams die het verschil willen maken door verbinding met de business. Je bent nieuwsgierig naar jezelf, elkaar en de wijze waarop je als team je slagvaardigheid in de organisatie kunt vergroten. Ook als dat nu nog niet zo eenvoudig lijkt. Het is misschien nog spannend, maar jouw team vindt het belangrijk om te reflecteren op teamervaringen, en kiest daarbij voor professionele en interactieve werkvormen.

Locatie en tijden

Met teamcoaching doe je een mooie investering in het team. De trainingslocatie en bijbehorende faciliteiten regel je zelf. Wanneer je eigen locatie kunt gebruiken valt de financiële investering mee. De tijden en duur van de training worden in overleg besproken en afgestemd op de teamwensen.

Kosten

De prijs is afhankelijk van de duur van de teamcoaching. Doorgaans is een 1- of 2 daagse training voldoende om direct resultaat te zien.
Prijs per dag training/coaching inclusief materiaal € 1.250,-
Op maat advies en ontwikkeling 1 daags programma 250,-

Totaal

1 daagse teamcoaching € 1.500,-
(Excl. BTW en reiskosten)

Voorbeeld individuele loopbaan coaching

Haal het beste uit jezelf!

Je bent op zoek naar energie en ontwikkelkansen in je werk. Coaching ondersteunt je succes als professional door het vergroten van de verbinding met jezelf en je werkomgeving. Dit maakt het mogelijk om een effectieve communicatie tot stand te brengen, en je overtuigingskracht te vergroten. Deze coaching geeft je inzicht in jouw kracht en de wijze waarop je die optimaal kunt inzetten.

Tijdens de coaching staan jij en je loopbaan centraal. We werken gedurende vijf bijeenkomsten met verschillende actieve praktische werkvormen gericht op:
1. Bewustwording van je drijfveren en waarden waarmee je anderen en jezelf inspireert en motiveert.
2. Inzicht verkrijgen in je talent om jezelf succesvol te presenteren.
3. Inzicht verkrijgen in je zwaktes zodat je bewuste stappen kunt zetten ten aanzien van je coachvraag.
4. Inzicht vergroten in je (beperkende) overtuigingen om het mogelijk te maken eigen gedrag te veranderen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
5. Bewust formuleren van je succesvolle aanpak

Kosten van dit traject gebaseerd op vijf gesprekken van anderhalf uur: € 750,-
(excl. BTW)

1 dag coaching op maat

Voor ‘hetzelfde geld’ kies je voor persoonlijke aandacht

Niet iedereen is gek op de groepsdynamiek van een training.  Verschillende kortere coaching gesprekken kunnen echter lastig zijn in je drukke agenda.

Je bent op zoek naar die intensieve ‘boost’ van een trainingsdag of workshop, maar geeft de voorkeur aan de veilige setting van coaching? Dat kan!

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs van een training kun je daarvoor ook een dag individuele coaching samenstellen. Speciaal op maat op basis van de specifieke vragen die je hebt. Een intensieve dag waarin jij volledig centraal staat.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail gerust voor meer informatie!

Bijvoorbeeld:
Waar gaat het mij nu werkelijk om, waar ligt mijn kracht,  welke keuzes moet ik maken, succesvolle doelstellingen.

Coach dag van 5 uur + terugkom gesprek van 2 uur na 6 weken

Kosten van dit voorbeeld gebaseerd op 7 uur coaching:
€ 700,-
(excl. BTW)